top of page

Король жаху святкує день народження

Оновлено: 29 вер. 2023 р.


Цього тижня святукє свій день народження король жаху Стівень Кінг. У його активі - 55 опублікованих романів, більше ніж 100 екранізацій його творів, вражаючі гонорари та мільйони фанатів по всьому світу. Спробуйте знайти сучасного автора, який би зрівнявся з Кінгом за популярністю - це майже неможливо.


Ми бажаємо йому доброго здоровʼя і дякуємо за підтримку Україні. В цей день хочемо нагадати трохи цитат автора з цього приводу. До Вашої уваги твіт Кінга, що стосується російської війни в Україні. Стівен Кінг закликав сотні тисяч своїх прихильників використовувати хештег #putinlies, щоб висловлювати свою думку щодо путінської пропаганди. Стівен Кінг порівнює російські пропагандистські засоби масової інформації з медіа у стилі роману Орвелла "1984".


"Це війна Путіна. Від його рук гинуть жінки та діти. Важливо, щоб росіяни розуміли, що відбувається. Життєво важливо зруйнувати стіну дезінформації"

Це було опубліковано в твіттері першого березня 2022 року. Одночасно Стівен Кінг поділився світлиною, на якій він позував у футболці із написом "I stand with Ukraine". Пізніше він також опублікував фотографію зі своєю собакою Моллі, де він в кепці із написом "Ukraine". Приємно бачити, що в гардеробі культового письменника знайшлося багато аксесуарів, що виражають підтримку України

"Уперше за свою безславну, але дуже довгу кар’єру путін почувається дурнем. Я думаю, він у шоці"

Цей повідомлення датоване 14 травня 2022 року, і отримало величезну популярність серед підписників Стівена Кінга. У відповідь, письменник отримав 100 тисяч лайків та майже дві тисячі коментарів. Повідомлення Кінга, безперечно, в певному сенсі відображає думку багатьох західних експертів, політиків і державних діячів: Україна виявилася набагато потужнішою, ніж очікував світ.

Путін припустив, що має справу з болонкою. Але те, що він отримав, виявилося росомахою. Слава Україні!

Іноді автор обмежується короткою ілюстрацією, що відображає його ставлення до подій. А іншим разом він закликає донатити у фонди підтримки нашої держави. Так, Кінг на своїй сторінці написав: "Я думаю, Містер Маск повинен віддати мій «блакитний чек» на благодійність.

Я рекомендую Фонд Притули, який надає послуги з порятунку життів в Україні.

Це всього 8 доларів, так що, можливо, містер Маск міг би додати трохи більше".


Крім того, з 24 лютого 2022 року Кінг заявив, що він не видаватиме книги в РФ.

Варто визнати, що Стівен Кінг слідкує за подіями на фронті з особливою увагою, навіть не менше, ніж самі українці. Наприклад, 10 вересня 2022 року, коли Збройні сили України оголосили про контрнаступ на Харківщині та визволення багатьох міст у Харківській області, письменник вразив глядачів своєю іронічною реакцією у твіті. Ми вдячні письменникові не лише за його підтримку, але і за його вишукане почуття гумору! Підписуйтесь на твітер автора, щоб знати більше.


Висловлюючи найбільше бажання на новий 2023 рік, Стівен Кінг написав "Мир в Україні". Що ж, це спільне бажання всіх украінців і ми щиро його підтримуємо і в календарному, і в особистих нових роках.


В нашій "Шо" бібліотеці ви можете почитати книжки Стівена Кінга. А на його сторінці висловити вдячність за підтриму https://twitter.com/StephenKing.

3 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Start Exploring

Socials

Дізнавайся першиим! 

Нант

Мануфактура

3 cours Jules Durand

Підписуйтесь на наші оновлення

Дякуємо за підписку

 Powered and secured by Wix

Засновниця і керуюча бібліотекою Мажара Ольга  - bibliotheque.sho@toloka.fr

Комунікація Мажара Юлія, Сидорчук Альона  - bibliotheque.sho@toloka.fr

bottom of page